Η Μπαρτσελόνα είναι στο στόχαστρο του ισπανικού ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα αφού αποκαλύπτονται διάφορα για το πώς λειτουργούσε στο πρόσφατο παρελθόν, με τη νέα αποκάλυψη, έπειτα από αυτή για τα λεφτά που δόθηκαν σε εταιρεία του αντιπροέδρου των διαιτητών στην Ισπανία, ήρθε τώρα και αυτή για την καταβολή περισσότερων από 7 εκατ. ευρώ σε ισπανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη La Liga οι μπλαουγκράνα δεν κινδυνεύουν με κάποια ποινή για τα λεφτά που δόθηκαν σε εταιρεία του αντιπροέδρου των διαιτητών αφού έχει έρθει, πλέον, η παραγραφή για όποιο κι αν ήταν το αδίκημα. Παρ’ όλα αυτά, οι αποκαλύψεις των ισπανικών ΜΜΕ συνεχίζονται και αφορούν τις σχέσεις που είχαν κάποια εξ αυτών με το κλαμπ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Objective δημοσιοποίησε έγγραφο, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι πληρωμές που έγιναν επί προεδρίας Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, από το 2014 ως το 2020 δηλαδή, σε διάφορα ισπανικά Μέσα, με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 7,2 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα δόθηκαν σε δύο καταλανικές εφημερίδες, τη Sport και την El Mundo Deportivo, οι οποίες πήραν 2,2 και 1,71 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ υψηλό -και συγκεκριμένα 1,32 εκατ. ευρώ- είναι το ποσό που δόθηκε και στο El Periodico.