Μπορεί αγωνιστικά να τα πάει καλά, αφού είναι στο +11 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, έξω από το γήπεδο όμως η Μπαρτσελόνα έχει μπλεξίματα, αφού αποκαλύφθηκε ότι είναι στο επίκεντρο έρευνας από την εισαγγελία της Βαρκελώνης για διαφθορά, λόγω ενός ποσού 1,4 εκατ. ευρώ που πλήρωσε σε εταιρεία του αντιπροέδρου των διαιτητών.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η καταλανική εκπομπή «Què T’hi Jugues», η εισαγγελία άρχισε έρευνα επειδή οι μπλαουγκράνα φέρονται να κατέβαλαν το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ την τριετία 2016-18 στην εταιρεία DASNIL 95 που ανήκει στον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, ο οποίος το ίδιο διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών της Ισπανίας.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, η Μπαρτσελόνα έδωσε 532.700 ευρώ το 2016, 541.700 ευρώ το 2017 και 318.200 ευρώ το 2018, με τον Νεγκρέιρα να έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα για το θέμα και να έχει ισχυριστεί ότι οι πληρωμές έγιναν ως αντάλλαγμα συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους ποδοσφαιριστές σχετικά με τη διαιτησία και την εξήγηση των αποφάσεών της. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι δεν παρείχε έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν τη συναλλαγή.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

Έπειτα από όλα αυτά, το κλαμπ αποφάσισε να τοποθετηθεί επισήμως μέσω ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Με αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησε η καταλονική εκπομπή Què t’hi jugues, η Μπαρτσελόνα δηλώνει ενήμερη για τα στοιχεία που ερευνά το δικαστήριο της Βαρκελώνης σχετκά με πληρωμές σε εξωτερικές εταιρείες και θέλει να ξεκαθαρίσει πως:

Η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου στο παρελθόν, ο οποίος παρείχε σε μορφή βίντεο, αναφορές σχετικά με παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών στην Ισπανία εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου του συλλόγου.

Επιπροσθέτως, η σχέση με τον εξωτερικό συνεργάτη επεκτάθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονται με την επαγγελματική διαιτησία, ώστε να ενισχυθούν οι πληροφορίες του προπονητικού σταφ για την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα, μια κοινή πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στην εποχή μας, αυτό το είδος των εξωτερικών υπηρεσιών ανατίθεται σε επαγγελματίες του ποδοσφαιρικού κλάδου.

Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ατυχές το ότι αυτές οι πληροφορίες βγαίνουν στο φως ακριβώς στην καλύτερη της στιγμή αγωνιστικά τη φετινή σεζόν και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε παίζει με την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που πλήττουν τη φήμη του οργανισμού».