Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε τον Λεβαδειακός για τη 18η αγωνιστική της Super League 1 και παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 24′ λόγω αποβολής του Ριέρα με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά, πήρε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 0-0 αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία φάση παρά το γεγονός ότι έπαιξαν σχεδόν όλο το παιχνίδι με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό αλλά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρουν… γκολ στο 19′ με το εξ επαφής τελείωμα του Ρεγκίς μετά τη σέντρα του Άλβαρες αλλά ο Στογιάνοβιτς κατάφερε να αποκρούσει. Και λίγα λεπτά μετά, στο 24′, οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Ριέρα είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά, αφήνοντας τον Αστέρα με 10 παίκτες.

Αυτό θεωρητικά αποτελούσε σημαντικό πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, αλλά στην πράξη δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός έδειχνε εντελώς μπλοκαρισμένος και δεν ήξερε τι να κάνει όταν είχε τη μπάλα στην κατοχή του, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν ευκαιρία στο 40′ ξανά με τον Ρεγκίς, αυτή τη φορά μετά την ωραία μπαλιά του Ινγκλέσιας, αλλά το σουτ ήταν άστοχο.

Όπως και να έχει, οι Βοιωτοί είχαν όλο το δεύτερο ημίχρονο στη διάθεσή τους για να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, να σκοράρουν και να πάρουν μια νίκη που θα τους έδινε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, αλλά πώς να σκοράρεις αν δεν πατάς καν στην περιοχή;

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς προσπαθούσε από τον πάγκο με τις αλλαγές του, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό, για να βρει τη λύση, αλλά η απόδοση της ομάδας του δεν βελτιώθηκε καθόλου και το 0-0 έμεινε ως το τέλος. Αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένη μόνο την ομάδα της Τρίπολης έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τη γρήγορη αποβολή του Ριέρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (84′ Σανταφέ), Ριέρα, Σίτο (84′ Μπερτόλιο), Κρέσπι (59′ Γκαρντάφσκι), Μπαράλες.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Μπάχανακ, Παναγιώτου (46′ Βήχος), Χάμοντ (46′ Συμελίδης), Μεχία (79′ Νίκας), Μουτίνιο, Βρακάς (79′ Νταμπό), Λούα Λούα (59′ Τορό), Δούμτσιος.