Η ΑΕΚ μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ που επέκτεινε το νικηφόρο της σερί στρέφει πλέον το βλέμμα της στο ματς της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει τις απουσίες να αυξάνονται στην ανοικτή προπόνηση το πρωί της Τετάρτης στα Σπάτα.

Ενοχλήσεις και μαγνητική ο Αραούχο, ίωση ο Μουκουντί

Μετά τον Βίντα που έμεινε εκτός λόγω θλάσης στον προσαγωγό, ο Αλμέιδα είδε τόσο τον Αραούχο όσο και τον Μουκουντί να μην παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. Ο Αραούχο νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει, ενώ ο Μουκουντί επίσης απουσίαζε λόγω ίωσης. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος η ΑΕΚ να μην έχει τους δύο βασικούς της στόπερ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Όσο για τους Τσούμπερ και Φαν Βέερτ, για άλλη μια μέρα συνέχισαν ατομικό, σε ένα όμως πιο εντατικό πρόγραμμα με μπάλα, ανεβάζοντας ρυθμούς. Επίσης ο Κοσίδης είχε ενοχλήσεις με συνέπεια τέσσερις παίκτες από την ΑΕΚ Β’ (Τζούντα Γκαρσία, Σκόνδρας, Γεωργέας και Σπυριδάκης) να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Τετάρτης.

Πρέσινγκ και άσκηση άμυνας-επίθεσης από τα πλάγια

Στη συνέχεια ανά εξάδες οι παίκτες πραγματοποίησαν άσκηση πρέσινγκ και μεταβιβάσεων σε μικρό χώρο και τελειώματα σε μικρά τέρματα υπό την επίβλεψη του Ντάνιελ Βέγα, ενώ οι υπόλοιποι εκτελούσαν άσκηση άμυνας-επίθεσης με ανάπτυξη από τα πλάγια με τον Αλμέιδα και τους Ζαρίφ, Μπονίνι και Σαλασάρ να παρακολουθούν. Στη συγκεκριμένη άσκηση, στο πρώτο γκρουπ, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μοχαμαντί, μια τετράδα που δοκιμάστηκε και στη συνέχεια στο δίτερμα.

Όσον αφορά τις ασκήσεις πρέσινγκ και μεταβιβάσεων οι εξάδες που δούλεψαν ήταν τρεις. Στην πρώτη συμμετείχαν οι Ραντόνια, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Ελίασον και Μαχαίρας, στη δεύτερη οι Τζαβέλλας, Μήτογλου, Άμραμπατ, Μοχαμαντί, Ρότα και Μάνταλος και στην τρίτη οι Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Σιντιμπέ, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Χατζισαφί, ενώ την ίδια στιγμή η άσκηση άμυνας-επίθεσης με ανάπτυξη από τα πλάγια συνεχιζόταν με τους υπόλοιπους.

Τζαβέλλας και Μήτογλου

Δίτερμα και δοκιμή με Ρότα, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Μοχαμαντί στην τετράδα της άμυνας
Τέλος το πρόγραμμα έκλεισε με δίτερμα, στο οποίο αγωνίστηκαν δύο δεκάδες (οι μπλε και οι ροζ) με τον Αλμέιδα να δοκιμάζει στους βασικούς δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Τζαβέλλα και Μήτογλου λόγω των απουσιών των Βίντα και Μουκουντί, με τους Ρότα και Μοχαμαντί να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον αγώνα στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα στη μπλε ομάδα ήταν οι Αθανασιάδης, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Λιβάι, ενώ στη ροζ ομάδα οι Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μουστακόπουλος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Άμραμπατ και Μαχαίρας.

Πηγή: Gazzetta.gr