Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μαζί συνεχίζεται και η σκληρή στάση που κρατάει ο υπόλοιπος κόσμος απέναντι στη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όπου η σουδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η εθνική ομάδα της χώρας δεν θα κατέβει στον αγώνα με την αντίστοιχη της Ρωσίας στο Euro 2022.

Η Ρωσία είναι αποκλεισμένη από όλες τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις αυτή τη στιγμή, έχοντας χάσει την προσφυγή στο CAS κατά της απόφασης της FIFA για αποκλεισμό από το Μουντιάλ. Η UEFA, την ίδια ώρα, έχει έναν αστερίσκο δίπλα από το όνομα της Ρωσίας, στην ιστοσελίδα της, σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Euro γυναικών, το οποίο θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι στην Αγγλία.

Ακόμη, πάντως, κι αν αυτός ο αστερίσκος φύγει και η συμμετοχή της Ρωσίας θεωρηθεί δεδομένη, ο αγώνας με τη Σουηδία δεν θα γίνει. Και δεν θα γίνει επειδή η σουδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε ότι η εθνική γυναικών δεν θα κατεβεί στο γήπεδο εκείνη την ημέρα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της.

«Με δεδομένες τις συνθήκες δεν πρόκειται να παίξουμε με την Ρωσία στο Ευρωπαϊκό. Δεν αλλάζει η θέση μας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει πρώτα να βγει η οριστική απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι της Ρωσίας. Η UEFA, πάντως, θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο αντικατάστασής της από άλλη ομάδα», είπε ο Καρλ Έρικ Νίλσον.