Τα περιοριστικά μέτρα και η μείωση των θεατών στα γήπεδα της Serie A δεν σταμάτησαν τους οπαδούς της Μίλαν να επισκεφθούν το «Στάντιο Πιερλουίτζι Πέντσο», έδρα της Βενέτσια στη Βενετία. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, όμως, για τις Αρχές ήταν οι συμπλοκές μεταξύ τους.

Οι ultras της Μίλαν – και συγκεκριμένα μέλη της βίαιης Curva Sud – επιβιβάστηκαν σε πλοιάρια για να μεταφερθούν προς και από το γήπεδο της Βενετίας και εκεί άρχισαν τα επεισόδια με τους μεν και τους δε να εκσφενδονίζουν βεγγαλικά. Οι σκηνές ξάφνιασαν τους κατοίκους της πόλης μιας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Άλλωστε, όταν κάποιος ακούει Βενετία η οπαδική βία είναι από τα τελευταία πράγματα με τα οποία θα συνέδεε την πόλη. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση δεν ξέφυγε σε κάτι περισσότερο και έμεινε εκεί.

Για την ιστορία, η Μίλαν επικράτησε με 3-0. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό και ακολούθησαν ακόμη δύο τέρματα από τον Τεό Ερναντέζ για λογαριασμό των «ροσονέρι» στο 48′ και στο 59′ με πέναλτι.