Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις με 83-68 στο «ΣΕΦ» και επέστρεψε στις επιτυχίες στη Euroleague. Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές έχει τρεις νίκες και μια ήττα. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τα πάνω της και έφτασε στη νίκη.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» στη συνέντευξη Τύπου έκανε μια σύγκριση με παρόμοιες καταστάσεις της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. «Άλλη πνευματική εγρήγορση έχεις όταν νιώθεις κίνδυνο κι άλλη όταν νομίζεις ότι θα κερδίσεις. Συνήθως, το πληρώνεις αλλά εμείς δεν το πληρώσαμε σήμερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την προσέγγιση που είχαμε στο 2ο και το 3ο δεκάλεπτο και που κερδίσαμε. Πέρσι σε αντίστοιχες φάσεις, χάναμε. Πέρσι δεν είχαμε και τον κόσμο στα εντός, ο οποίος βοηθά πολύ και σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ σπουδαία».

Στη σημασία που έχει το κοινό στάθηκε κι ο Κώστας Σλούκας μετά από την λήξη της αναμέτρησης. «Μου άρεσε πολύ η αντίδραση μας, η Ζάλγκιρις ήρθε για να αντιδράσει η ίδια, να παίξει επιθετικά αλλά μου άρεσε πολύ αυτό που κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ρυθμό και με τον κόσμο εδώ έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας άσος.

Ένας από τους παίκτες που ξεσήκωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους. «Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τους παίκτες, όλοι απολαμβάνουν την αγάπη και την στήριξη των φιλάθλων μας», υπογράμμισε ο προπονητής και συμπλήρωσε: «Πάντα η σχέση φιλάθλων-παικτών στον Ολυμπιακό ήταν εχέγγυο για να πάει καλά η ομάδα. Παίζει πάντα με πάθος ο Λαρεντζάκης, παίζει στο 100%, πιστεύει στον εαυτό του, είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν κι ότι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει μόνος του».

Ο Μπαρτζώκας ανέφερε επίσης: «Οι παίκτες για 3 δεκάλεπτα είχαν μια σταθερή εμφάνιση. Ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά από το 2ο δεκάλεπτο. Με τον τρόπο παίξαμε στο πρώτο μέρος, το ότι χάναμε μόνο τρεις πόντους ήταν σημαντικό στην εξέλιξη του ματς. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι και το έχω πει πολλές φορές πως δεν υπάρχει εύκολος αγώνας αν είσαι χαλαρός. Όπως τελειώσαμε το ματς, είχα την ευκαιρία να μοιράσω τον χρόνο. Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να δώσω χρόνο σε παίκτες που είχαν καταπονηθεί στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έκλεισε εκφράζοντας σιγουριά πως η ομάδα του είναι καλύτερη από την προηγούμενη σεζόν: «Η κατεύθυνση μας ήταν να κάνουμε την ομάδα καλύτερη από πέρσι. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που κάθε χρόνο θα είναι καλύτερη. Είχαμε το θετικό πως είχαμε κορμό παικτών από πέρσι. Με Έλληνες που έπαιξαν πέρσι και ξένους που έμειναν. Είχαμε πει ότι οι προσθήκες που θα κάναμε θα ήταν παικτών που ήξεραν το επίπεδο. Είναι κακό που το λέω γιατί είναι νωρίς, αλλά η ομάδα μας είναι καλύτερη. Καλύτερα όμως να αποδειχθεί αυτό σε διάρκεια. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση νομίζω».