Την τρίτη του νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές στη φετινή Euroleague πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχθηκε τη Ζαλγκίρις Κάουνας και επικράτησε με 83-68, απλοποιώντας αρκετά τα πράγματα μετά το πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, αφήνοντας έτσι πίσω του την ήττα από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση πριν λίγα 24ωρα. Αποθέωση από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους.

Το ξεκίνημα του αγώνα, όπως προαναφέρθηκε, δεν ήταν καθόλου καλό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν κακοί τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Αποτέλεσμα; Το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 12-23, αφού οι Λιθουανοί ήταν εύστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου. Το ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο, μάλιστα, έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στο ΣΕΦ, αφού η Ζαλγκίρις ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (15-29).

Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε τους Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ να… ξυπνάνε τους συμπαίκτες τους, είτε με τα τρίποντά τους είτε με την άμυνα που έπαιζαν. Έτσι, η διαφορά έπεσε στο -8 (23-31) και στη συνέχεια στο -6 (30-36), για να κλείσει τελικά το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει πλησιάσει στο -3 (36-39).

Ο Σάσα Βεζένκοφ

Προσπέρασε και δεν κοίταξε ξανά πίσω

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους ερυθρόλευκους δηλαδή να έχουν μειώσει τόσο πολύ, ουσιαστικά έδειχνε τι θα γινόταν στο δεύτερο… Οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά με 45-43 και από εκεί και πέρα, με σωστές επιλογές στην επίθεση και εμφανή βελτίωση στην άμυνα, άρχισαν να ανοίγουν συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας στο +14 (63-49) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Από εκεί και πέρα, η τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, αφού οι Σλούκας και Λαρεντζάκης με τρίποντα έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +20 (78-58 στο 35′), με την ομάδα του Μπαρτζώκα να παίρνει τελικά μια εύκολη νίκη από τη στιγμή που σοβαρεύτηκε.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68