Η UEFA έχει κάνει το δικό της πλάνο για τις αλλαγές στο Champions League, θέλοντας να αποκρούσει τα σχέδια των μεγάλων κλαμπ.

Δεν είναι κρυφό ότι οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης σχεδιάζουν ένα νέο, μεγάλο πρωτάθλημα, το οποίο ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το Champions League και -κυρίως αυτό- θα τους δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζονται όλα τα λεφτά χωρίς να υπάρχει στη μέση η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όμως, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζει τη δική της πρόταση, θέλοντας έτσι να δελεάσει τους μεγάλους και να τους πείσει να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

Και η πρόταση της UEFA είναι η εξής: Από το 2024-25 να υπάρχουν δέκα αντί για οκτώ όμιλοι, με δέκα αντί για έξι αγωνιστικές και με διαφορετικό αντίπαλο σε κάθε αγωνιστική! Αντί να παίζουν όλοι με όλους, θα γίνεται κλήρωση, η οποία θα ορίζει δέκα ματς, πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας, με διαφορετικό αντίπαλο σε κάθε αγωνιστική.

Οταν αυτές οι δέκα αγωνιστικές ολοκληρώνονται, θα υπάρχει μια ενιαία βαθμολογία και από εκεί και πέρα οι 16 πρώτες θα προκρίνονται στην επόμενη φάση, όπου δεν θα γίνεται κλήρωση. Απλά, ο 1ος θα παίζει με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο και κλπ.

Μένει να δούμε αν αυτή η πρόταση εγκριθεί και αν θα ικανοποιήσει και τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.