Ένας αγώνας της πρώτης κατηγορίας του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου διακόπηκε το Σάββατο, εξαιτίας της ένοπλης συμπλοκής ομάδας αγνώστων με αστυνομικούς έξω από το γήπεδο στη βόρεια πόλη Torreon.

Στο άκουσμα των πρώτων πυροβολισμών, παίκτες και διαιτητές έτρεξαν να καλυφθούν στα αποδυτήρια, ενώ οι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του γηπέδου για να απομακρυνθούν από τις κερκίδες.

Όλα αυτά συνέβησαν στο στάδιο Territorio Santos Modelo στην πόλη Torreon, του Μεξικού. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε περιπολικό της αστυνομίας έξω από το στάδιο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας της Μεξικάνικης Premier League μεταξύ της Santos και της Morelia με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.

Οι τοπικές ομάδες Santos και Morelia ήταν ισόπαλες 0-0 στο 40′, όταν οι πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα στο στάδιο. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τους παίκτες και τους διαιτητές να εξαφανίζονται από το γήπεδο για να καλυφθούν μέσα στο στάδιο.

Ο Αργεντινός παίκτης της Santos, Emanuel Luduena, έτρεξε με το παιδί του στην αγκαλιά του. Η αστυνομία της Torreon και οι τοπικοί αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου είπαν ότι η επίθεση άφησε έναν αστυνομικό τραυματία και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε μέσα στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Santos, Alejandro Irarragorri, πήγε στο κέντρο του γηπέδου, συνοδευόμενος από τον Oswaldo Sanchez, για να ανακοινώσει ότι το παιχνίδι διακόπηκε, και εξέφρασε την λύπη του για τις άσχημες στιγμές που διαδραματίστηκαν.

Η αστυνομία δεν γνωστοποίησε ποιοι ήταν οι ένοπλοι, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η Torreon πρόσφατα έχει γίνει πεδίο μαχών μεταξύ των ισχυρών καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa και Zetas.