Την δίωξη συνολικά 115 προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των δανείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις  ζήτησε η Οικονομική Εισαγγελία με παραγγελία της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη, για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ανά περίπτωση,  αφορά στελέχη έξι τραπεζών, μέλη των επιτροπών δανειοδοτήσεων και εκπροσώπους κομμάτων,  υπεύθυνους για τα οικονομικά ή υπογράφοντες τις δανειακές συμβάσεις, την περίοδο 2000-2011.

Τα δάνεια προέρχονταν από συνολικά έξι τράπεζες και φέρονται να  ξεπερνούν, μαζί με τους τόκους, τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα,  η Οικονομική Εισαγγελία, με την παραγγελία της, ζητεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα δάνεια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα συγκεκριμένα κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται είτε να εξόφλησαν τις οφειλές τους είτε να τις εξυπηρετούν μετά από ρυθμίσεις. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και κομμάτι της έρευνας που αφορούσε δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που τα οποία ρυθμίστηκαν ή αποπληρώθηκαν παίρνουν το δρόμο για το αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνα προέκυψε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εκείνη την περίοδο είτε προχωρούσαν σε ανανεώσεις των δανειακών συμβάσεων, χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις, είτε ζητούσαν την τροποποίηση τους συμπεριλαμβανομένου νέου δανεισμού τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  άλλοτε να παρατείνεται ο χρόνος αποπληρωμής και άλλοτε να εξασφαλίζονται νέα δάνεια με την ίδια επίδικη δανειακή σύμβαση.