Σοκαρισμένοι μετά τις αποκαλύψεις για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται πέντε αστυνομικοί, είναι οι συνοριοφύλακες της περιοχής όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης (30/5) ο πρόεδρός τους Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Μιλώντας την εκπομπή «Σήμερα» του «ΣΚΑΪ» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άλκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου επεσήμανε: «Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα, δεν είχαν δώσει δείγμα παρανομίας και διαφθοράς, είναι ντροπιαστικό κομμάτι για την ΕΛ.ΑΣ».

«Οι πέντε αστυνομικοί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες» δήλωσε και απαντώντας στο εάν υπάρχει η πιθανότητα να εμπλέκονται και άλλοι συνοριοφύλακες ο κ. Γιαλαμάς τόνισε ότι αυτό θα διαπιστωθεί από την έρευνα η οποία συνεχίζεται.

«Συνεργάζονταν με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών»

«Μας σοκάρει το γεγονός ότι ήμασταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή και χωρίς να αντιληφθούμε κάτι, αυτοί συνεργάζονταν με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών», υπογράμμισε ο κ. Γιαλαμάς, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τον τρόπο που δρούσαν και για τον λόγο αυτό περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πουν στην απολογία τους σήμερα στον εισαγγελέα.