Σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, φέρονται να εμπλέκονται οι πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Όλοι τους υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακός Φύλαξης Διδυμοτείχου, με έναν 54χρονο αρχιφύλακα να είναι αυτός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο και να μύησε τους υπόλοιπους τέσσερις στις… «μπίζνες» με τους Τούρκους διακινητές παράνομων μεταναστών. Ανάμεσά τους είναι και ένας ανθυπαστυνόμος, ωστόσο, ο 54χρονος ήταν αυτός που σύμφωνα με τις Εσωτερικές Υποθέσεις μιλούσε με τους τέσσερις Τούρκους διακινητές, κανονίζοντας τα χρήματα (σ.σ. την αμοιβή τους για να κάνουν τα.. στραβά μάτια) και τα περάσματα για τους παράνομους μετανάστες. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι περνούσαν τους αλλοδαπούς από σημεία που είχαν βάρδια και βρίσκονταν υπό την εποπτεία τους.

Πώς έφτασαν οι πληροφορίες στους «Αδιάφθορους»

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbeast, ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών που εισήλθαν στην Ελλάδα λόγω της δράσης τους, είναι άγνωστος, καθώς τα κυκλώματα τους περνούν σε ομάδες των 10 έως 20 ατόμων. Στους «Αδιάφθορους» έφτασαν πληροφορίες για την δράση των πέντε αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, από άλλους συναδέλφους τους καθώς είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτοί.

Φέρονται να παρότρυναν άλλους συναδέλφους τους, να γυρνάνε τις θερμικές κάμερες σε άλλα σημεία από αυτά που βρίσκονταν εκείνοι, λέγοντας τους ότι από εκεί ενδεχομένως να προσπαθούσαν να περάσουν παράτυποι μετανάστες. Τον περασμένο Ιανουάριο τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στις επισυνδέσεις των κινητών τους τηλεφώνων, με τις καταγραφές που προέκυψαν να οδήγησαν στις πέντε συλλήψεις.