Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πάνω από 10 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, καθώς κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, παρακολουθούσε πολύ καιρό και συγκεκριμένα επί μήνες, τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων. Οι περισσότεροι φέρεται να ανήκαν στην Ειδική Ομάδα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, που χειρίζονταν τις υποθέσεις συλλήψεων μεταναστών που περνούσαν από την περιοχή του χώρου ευθύνης τους.

Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επεκτείνονται και στον Στρατό και συγκεκριμένες στις Ειδικές Ομάδες που διαχειρίζονται επίσης παρόμοια θέματα και συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Συνοριοφυλακής, μήπως προκύψει και εμπλοκή στρατιωτικών, χωρίς πάντως μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται έστω και ανεπίσημα κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλληφθέντων, ενώ αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει εμπλοκή και συνεργασία με πολίτες στο κύκλωμα διακίνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλες ενέργειες για τη συλλογή στοιχείων και σήμερα (29/5) ξεκίνησε η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος.