Έχοντας ως στόχο να προστατέψουν άλλα παιδιά, τα οποία μπορεί να έπεφταν θύματα του προπονητή τάε κβον ντο, τρεις κοπέλες που έζησαν την απόλυτη φρίκη στα χέρια του, όσο ήταν ακόμη ανήλικες, αποφάσισαν να τον καταγγείλουν. Η απόφασή τους ήταν δύσκολη αλλά ήταν αυτή που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» σε βάρος του 44χρονου.

Η μήνυση των τριών ενήλικων πλέον κοριτσιών έφερε στο «φως» ακόμη δύο θύματα του προπονητή και πατέρα ενός παιδιού. Ήταν επίσης αυτή που άνοιξε τα στόματα ώστε να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του και για τη σχολή που διατηρούσε στην Ηλιούπολη και την είχε μετατρέψει σε «κολαστήριο».

«Υπήρχε η πληροφορία ότι αυτή η συμπεριφορά του συνεχίζεται και σήμερα» τονίζει στο Newsbeast ο δικηγόρος των τριών κοριτσιών που κατήγγειλαν τον 44χρονο, Αντώνης Πεπελάσης, εξηγώντας πως αποφάσισαν να μιλήσουν για τα όσα πέρασαν από τον ίδιο.

Αυτή είναι η σχολή του προπονητή Τάε κβον ντο που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες
Η σχολή Τάε κβον ντο του προπονητή στην Ηλιούπολη

«Η μήνυση σε βάρος του 44χρονου προπονητή έχει υποβληθεί από τρία κορίτσια. Αυτές είναι οι καταγγέλουσες που εκπροσωπώ. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής προέκυψαν δύο ακόμη περιπτώσεις. Οι συγκεκριμένες κοπέλες δεν είναι ακόμη μηνύτριες αλλά έχουν καταθέσει ως μάρτυρες. Το εάν στην πορεία θέλουν να υποστηρίξουν και αυτές την ιδιότητα της υποστηρίζουσας της κατηγορίας ή έαν θα παραμείνουν ως μάρτυρες δεν το ξέρω» σημειώνει ο Αντώνης Πεπελάσης.

«Δεν ήταν εύκολο το να τον καταγγείλουν»

«Στις 19 Ιανουαρίου του 2023 οι κοπέλες αποφάσισαν να υποβάλουν τη μήνυση σε βάρος του 44χρονου. Δεν ήταν εύκολο το να τον καταγγείλουν. Μιλάμε για κοπέλες από 19 έως 24 ετών σήμερα και αναφέρονται σε περιστατικά που είχαν συμβεί όταν ήταν από 13 έως 16 ετών.

Αποφάσισαν να το κάνουν για να προστατευτούν άλλα παιδιά από αντίστοιχες τέτοιες συμπεριφορές γιατί προφανώς είχαν την εικόνα ότι τέτοιου είδος πράγματα γίνονται και σήμερα. Φυσικά αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και για να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος για τα όσα είχε κάνει σε βάρος τους» υπογραμμίζει ο δικηγόρος των τριών θυμάτων του προπονητή Τάε κβον ντο.

Ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες

«Οι Αρχές οφείλουμε να πούμε ότι κινήθηκαν ταχύτατα»

«Τα τρία κορίτσια το σκεφτήκανε, το ξανασκεφτήκανε και τελικά έκαναν αυτό που και κατά την άποψή τους αλλά και κατά την δική μου άποψη έπρεπε να γίνει, δηλαδή να απευθυνθούν στις αρμόδιες Αρχές» εξηγεί ο Αντώνης Πεπελάσης στο Newsbeast και προσθέτει: «Οι Αρχές οφείλουμε να πούμε ότι κινήθηκαν ταχύτατα, αποτελεσματικότατα με ευαισθησία και γρήγορα αντανακλαστικά. Όλη δηλαδή η διαδικασία η προκαταρκτική ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες».

«Αυτό το διήμερο με την τόσο μεγάλη δημοσιότητα δεν είναι εύκολο για τα κορίτσια. Αφενός όμως βέβαια νιώθουν μία δικαίωση επειδή όπως σας είπα κινήθηκε γρήγορα η Δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα γενικότερα υπάρχει ο φόβος πως εάν καταγγείλω κάτι η διαδικασία θα προχωρήσει μετά από χρόνια. Αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε και έτσι η υπόθεση πήρε γρήγορα τον δρόμο της» δηλώνει κλείνοντας ο δικηγόρος Αντώνης Πεπελάσης.

Ο δικηγόρος Αντώνης Πεπελάσης (τη φωτογραφία παραχώρησε στο Newsbeast ο ίδιος)