Για πρώτη φορά η 18η ανακρίτρια έκανε δεκτό αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσω του οποίου ζητούσε να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Εύλογα θεωρώ ότι πρέπει να γίνει επαλήθευση του DNA, του δείγματος αν ανήκει εν τέλει ή όχι στη μικρή Τζωρτζίνα» τόνισε στην κάμερα της εκπομπής «Live News», ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι γονείς της μικρής Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσουν δείγμα από τις μύτες τους τις επόμενες ημέρες για να γίνει η ταυτοποίηση.

Στην κατεπείγουσα παραγγελία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ανακρίτρια διατάσσει την λήψη βιολογικού υλικού μέσω παρειακού επιχρίσματος για την αντιπαραβολή και την ουδεμία αμφισβήτηση επί των δειγμάτων βιολογικών υλικών που έχουν βρεθεί σε διάφορα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε η Γεωργία Δασκαλάκη».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 30 Μαίου η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου αμφισβήτησε ότι το φιαλίδιο το οποίο εντοπίστηκε στο Καραμάνδάνειο νοσοκομείο είναι της μικρής Τζωρτζίνας. Την επόμενη ημέρα, στις 31 Μαϊού η ανακρίτρια ενημερώθηκε για την αμφισβήτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ένα 24ωρο μετά, διατάσσεται κατεπείγουσα διασταύρωση με βιολογικό υλικό των γονέων ώστε να μην πλανάται ουδεμία αμφιβολία.

Δεν είναι όμως το μοναδικό δείγμα που μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Φιαλίδια αίματος εντοπίστηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα, πλην του νοσοκομείου του Ρίου.

Πόσα δείγματα έχουν βρεθεί

  • Πέντε επεξεργασμένα δείγματα αίματος, οροί ή πλάσμα από αιμοληψίες της Τζωρτζίνας κατά τις ημερομηνίες 26,27,28 και 29 /01/2022 στο Αγλαΐα Κυριακού.
  • Δυο φιαλίδια παγωμένης γενικής αίματος από τις 12/04/2021 στο Ωνάσειο.
  • Ένα φιαλίδιο αίματος από αιμοληψία στις 08/04/2021 στο Καραμανδάνειο