Φίλος του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών, αλλά και γιατί μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ο Μάνος δεν είναι στα καλύτερά του με όλα όσα έχουν γίνει. Δεν τον χωράει ο τόπος. Αυτή την περίοδο έχει απομονωθεί. Δεν βρίσκεται στην Πάτρα, ούτε στην Αθήνα. Μην σου πω ότι τώρα συνειδητοποίει την κατάσταση. Τώρα είναι που καταλαβαίνει όσα έβλεπαν όλοι εκτός από εκείνον. Δεν έχει επαφές και δε θέλει πια να μιλάει με κανέναν πέρα από την οικογένεια του. Βέβαια επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα ούτε κατάθλιψη έχει, ούτε δέχεται ψυχολογική υποστήριξη, ούτε ψυχίατρος τον βλέπει δυο φορές την εβδομάδα, αυτά είναι αστειότητες» , είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του Μάνου Δασκαλάκη και συμπλήρωσε: «Απλά επιλέγει τη σιωπή μέχρι να “μιλήσει” η Δικαιοσύνη. Επιλέγει την ηρεμία, για τους γονείς του κυρίως, που το βιώνουν πολύ δύσκολα όλο αυτό. Κάποια στιγμή θα δει κάποιον ειδικό, σου το είχε πει και σένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μίλησε και για το τεστ πατρότητας που συζητιόταν πως θα ζητούσε ο πατέρας να γίνει. «Αν ήθελε να το κάνει τώρα, θα το έκανε χωρίς να υπολογίζει τις απειλές της (Ρούλας Πισπιρίγκου) για μηνύσεις και τα σχετικά. Το σκέφτηκε και εσύ ξέρεις τις λεπτομέρειες. Δεν είναι όμως σε θέση στην παρούσα φάση να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι ψυχοφθόρο. Βέβαια με αυτά που μεταφέρονται από το περιβάλλον της Ρούλας, ανησυχεί», δήλωσε.

«Καταλαβαίνει πως αυτή η γυναίκα δεν έχει όρια»

«Δεν αναγνωρίζει πια αυτή τη γυναίκα και κατάλαβε ότι δεν έχει όρια. Στην απόγνωσή της, είναι ικανή για όλα και φοβάται πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στον ίδιο και την οικογένειά του. Τον απειλεί μέσα από τη φυλακή ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα, ότι θα φάει το κεφάλι του. Εδώ έψαχνε να βρει μπράβους να τον στριμώξουν πριν συλληφθεί, τώρα που είναι μέσα και έχει και προσβάσεις; Δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει η Ρούλα. Σου λέει έχει πλάκα τώρα να βάλει κανέναν μέσα από την φυλακή… Εδώ βλέπεις προσπαθούν να τον μπλέξουν στην υπόθεση τώρα. Θέλει να τον πάρει μαζί της. Πέφτω; Πέφτεις μαζί μου ό,τι και να γίνει αφού δεν σε έχω. Αυτά βλέπει ο Μάνος, ανησυχεί και μένει απομονωμένος», κατέληξε.

«Νέες τοξικολογικές Μαλένα και Ίριδα»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.

Όπως σημείωσε, έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο άτυχα κορίτσια.

Ωστόσο, η κυρία Σαρδέλη αρνήθηκε να απαντήσει αν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

«Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν» τόνισε η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, υπογραμμίζοντας ότι στις περιπτώσεις παλαιότερων θανάτων, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

«Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες» ανέφερε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, εξηγώντας ότι μπορούν να ερευνήσουν έως και 500 φορές περισσότερο από άλλα μηχανήματα.