Newsroom

Στη διαδρομή της κεταμίνης, στον Μάνο Δασκαλάκη αλλά και στο αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Παρασκευής (6/5) ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος.

«Με δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο, αλλά διακινείται με τον έλεγχο και την πλήρη εποπτεία της πολιτείας, προσπαθούμε να βρούμε τα ίχνη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας για να εντοπίσουμε από πού προήλθε και να μπορέσουμε έτσι να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες για το τι έχει γίνει και πώς βρέθηκε στην Τζωρτζίνα» επεσήμανε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η εντολέας του όπως τόνισε επιμένει πως δεν χορήγησε η ίδια την ουσία στην 9χρονη κόρη της. «Ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στη σύνθεση μεταξύ της παράνομα διακινούμενης κεταμίνης, αυτής δηλαδής που διακινείται σε στέκια χρηστών τοξικών ουσιών και της φαρμακευτικής – νοσοκομειακής που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα» εξήγησε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Οι γονείς Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης με τη μικρή Τζωρτζίνα

Ερωτηθείς γιατί ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης, ο δικηγόρος της 33χρονης μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας είπε ότι «περιμένουμε τις τεχνικές εκθέσεις των ειδικών, καθώς απαιτείται χρόνος για να γίνει αναλυτικός έλεγχος του ογκωδέστατου ιατρικού φακέλου». 

«Ο Μάνος Δασκαλάκης θα εκτεθεί, θα αποδειχθεί ότι κακώς έγινε το αίτημα για τεστ DNA»

Σχολιάζοντας τη δήλωση της για Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «ο Μάνος Δασκαλάκης θα φάει τα μούτρα του αν ζητήσει τεστ DNA» ο συνήγορός της υπογράμμισε ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε είναι επικίνδυνο να παρεξηγηθεί. «Εννοεί ότι θα εκτεθεί, θα αποδειχθεί ότι κακώς έγινε το αίτημα. Τα παιδιά είναι του Μάνου Δασκαλάκη και τόσα χρόνια δεν τέθηκε ποτέ ως ζήτημα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο τρόπος που προβάλλεται η υπόθεση και πολλές πληροφορίες που είναι κατά μεγάλο ποσοστό ανακριβείς έχουν προβληματίσει και την κατηγορουμένη και την υπεράσπιση».

Τόνισε δε ότι έχουν «πλήρες σκοτάδι» για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι πραγματογνώμονες, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ούτε διαρροή. «Περιμένουμε να δούμε το πόρισμα και στη συνέχεια να το αξιολογήσουμε», επισήμανε. 

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε»

Σχετικά με την απαθή στάση της κατηγορουμένης απέναντι στους θανάτους των παιδιών της, σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών ο δικηγόρος της δήλωσε ότι «τα συμπεριφορικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για να στηριχθεί κανείς γιατί μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε. Αν έχουμε να κάνουμε με μια ηθοποιό που χειρίζεται τους ανθρώπους,θα είχαμε συμπεριφορά επιτηδευμένη, που θα δείχνει θλίψη, οδύνη και πένθος.  Αντίθετα βλέπουμε μια συμπεριφορά απλουστευμένη». 

Ο Όθων Παπαδόπουλος πάντως είπε ότι δεν έχει υπάρξει στιγμή που να μετάνιωσε που ανέλαβε την υπόθεση. «Υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία με την πελάτισσά μου και η δικογραφία δεν μου δίνει στοιχεία αδιάσειστης ενοχής της, αλλά αντιθέτως δημιουργούνται αμφιβολίες και δεύτερης σκέψης», επισήμανε συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το «ηθικό βάρος είναι ασήκωτο».  

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης επισημαίνοντας πως καθαρή κεταμίνη μπορεί να βρεθεί και στο παράνομο εμπόριο. « Ό, τι υπάρχει στο νόμιμο εμπόριο, υπάρχει και στο παράνομο. Μπορεί να το βρει κάποιος από μια πιάτσα ναρκομανών» ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί η διαδρομή της από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.