Για όσα συνέβησαν με τη μικρή Τζωρτζίνα, και όχι μόνο θα μιλήσει σήμερα, ενώπιον του ανακριτή, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις, περιλαμβανομένης και της κεταμίνης και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα. Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού, έχει ουσιαστικά στοιχεία στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε και να τον επιβεβαιώσουμε επιστημονικά όπως το πνευμονικό οίδημα, η πνευμονική συμφόρηση. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε στην Κοινωνία Ώρα Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Σε δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα φανεί για πόσα χρόνια της έδινε κεταμίνη»

«Υπάρχουν πολλές κρίσεις στη Τζωρτζίνα, υπέφερε για μεγάλο διάστημα. Δε γνωρίζουμε αν οι κρίσεις αυτές προήλθαν από την κεταμίνη. Αν και εφόσον ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας μπορούμε να πάρουμε δείγμα από τα μαλλιά της και να κάνουμε ανάλυση, και να δούμε τι έχει συμβεί κάθε μήνα και τι έχει χορηγηθεί. Οι γιατροί υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν αυτό το παιδί», είπε ακόμα ο κ. Λέων.

«Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να δείχνει τη μάνα να χορηγεί την κεταμίνη. Αλλά οι Αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό ήταν η μητέρα του παιδιού, καθώς μόνο εκείνη ήταν μαζί της. Είναι αμυνόμενη και θα αρνηθεί τα πάντα. Έχουμε να κάνουμε με μια ανισόρροπη συμπεριφορά, μου κάνει εντύπωση που δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας ανηλίκων», τόνισε ο δικηγόρος Γιαννης Μαρακάκης.