Συνολικά 14 άτομα προσήχθησαν και 5 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 41ης Επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς και μετά το πέρας αυτής, προσήχθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 33, 30, 29, 20 και 15 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, παραβίασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παραπάνω άτομα συμμετείχαν σε ομάδα 300 περίπου ατόμων, που ακολουθούσαν την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν 2 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, 33 τεμάχια πέτρας, 2 αντιασφυξιογόνες μάσκες με 2 φίλτρα, πολυεργαλείο με λεπίδες, σπρέι άσπρου χρώματος και ένα κράνος μοτοσικλέτας. Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί – εκρηκτικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

Μικρές φθορές προκλήθηκαν σε δύο παράθυρα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.