Τις ποινές κάθειρξης στον Αλκέτ Ριζάι, την Ασπασία Μητροπία («Σούλα») και στους τρεις επιπλέον κατηγορούμενους για τη θεαματική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009, ανακοίνωσε πριν λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στον Αλκέτ Ριζάι επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και πέντε μηνών, που με τη συγχώνευση μετατρέπεται σε 25 χρόνια και 10 μήνες, ενώ στη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία επιβλήθηκε συνολική ποινή 13 ετών και πέντε μηνών, που μετά από τη συγχώνευση μετατράπηκε σε 10 έτη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της «Σούλας» για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο παιδιά της, κι έτσι η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά στο ζευγάρι των Αλβανών που συνελήφθησαν μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι και την Ασπασία Μητροπία επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή στον Έρβις Στεφάνι και 15 μηνών με τριετή αναστολή στη Λούλε Μπλερίνα.

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει ο Αλκέτ Ριζάει και ο Βασίλης Παλαιοκώστας όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους. Ο επιχειρηματίας κλήθηκε να καταβάλει επιπλέον χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έχει διατάξει την αναστολή της διαδικασίας -ώστε να μην μετρά ως χρόνος παραγραφής- για τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.