Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες πολιτών, συμμετεχόντων σε διαδήλωση καθώς και ενός φωτορεπόρτερ για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Γαλάτσι, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε πορεία αντιεξουσιαστών σε πολυσύχναστο δρόμο της γειτονιάς, ανάμεσα σε πολίτες που έπιναν τον καφέ τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μερίδα των διαδηλωτών στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο κινήθηκαν προς καφετέρια της περιοχής. Εκεί σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται βρισκόταν μία μητέρα με τον 5χρονο γιο της ο οποίος, εν μέσω πανικού και χτυπημάτων από πλευράς ΜΑΤ, χτυπήθηκε από γκλοπ αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ απαντά ότι οι αστυνομικοί δεν χτύπησαν το 5χρονο παιδί, το οποίο βρισκόταν όχι με την μητέρα του αλλά με την γιαγιά του και το αδερφάκι του στο σημείο όπου γινόταν η αστυνομική επιχείρηση, σε μεταγενέστερο χρόνο, περίπου μιάμιση ώρα μετά.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο newsbeast.gr το παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω δυσφορίας που ένιωσε από την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από τα χημικά. Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, η γιαγιά επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου 1,5 ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια με τα εγγόνια της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι δεν νιώθει καλά και ζήτησε να μάθει τι είχε συμβεί στην περιοχή και γιατί συμβαίνει αυτό στο παιδί. Μάλιστα ρώτησε και περίοικους οι οποίοι την ενημέρωσαν για τα γεγονότα. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει. Στη συνέχεια η αστυνομία αναζήτησε την γυναίκα την οποία και εντόπισε στο Γαλάτσι. Η ίδια έδωσε κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι βρέθηκε στην περιοχή (που προηγουμένως είχε γίνει η χρήση χημικών) περίπου μιάμιση ώρα μετά την επιχείρηση των αρχών.

Παρακάτω το βίντεο από το περιστατικό στην καφετέρια.