Το «φαρμακείο» του ψευτογιατρού, που με τις μαϊμού θεραπείες του οδήγησε στο θάνατο ασθενείς που του εμπιστεύτηκαν τη ζωή του, βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε μια άκρη της πολυτελούς κατοικίας του ανάμεσα σε υγραέριο για τον αναπτήρα, υγρά για φακούς επαφής και απιονισμένο νερό για ηλεκτρικό σίδερο υπήρχαν τα βοτάνια και τα δήθεν θαυματουργά αποστάγματα.

Δείτε το φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος»

Στον ίδιο χώρο υπήρχαν στοιβαγμένα ένα στρατιωτικό καπέλο αεροπόρου, φυσιολογικός ορός, εκκλησιαστικά βιβλία, μέλι, αλλά και φάκελοι για το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας C4I TETRA, που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για αρκετά χρόνια αργότερα.

Εκεί υπήρχαν και «ιατρικοί» φάκελοι των ασθενών-θυμάτων του αλλά και βιβλία για τις δήθεν πρωτοποριακές δίαιτες που θα βοηθούσαν παράλληλα με τα «γιατροσόφια» του.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν λάβει μέχρι και σήμερα 20 καταθέσεις επιβεβαιωμένων θυμάτων, από τις περίπου 100 καταγγελίες που έχουν λάβει συνολικά.  Το ύψος της απάτης που πλέον τη μετατρέπει σε κακουργηματική, από τις 58.000 ευρώ έχει φθάσει τις 375.000 ευρώ.

Ο αριθμός των θυμάτων αλλά και το ύψος των χρημάτων που έχει αποκομίσει αναμένεται, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, να αυξηθεί κι άλλο.

Σημειώνεται πως τα 98.000 ευρώ από τα συνολικά 375.000 ευρώ, που φαίνεται προς το παρόν να έχει λάβει από εξαπατημένα θύματα ο ψευτογιατρός προέρχονται μόνο από ένα θύμα του. Έναν 47χρονο άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και τον είχε πείσει ότι με ενέσεις βλαστοκυττάρων θα εξάλειφε το 82% της αναπηρίας του και θα τον έκανε να παίζει μπάλα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.