Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, ένα μήνα μετά την απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ο Αλκέτ Ριζάι, μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπούλου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Ριζάι μεταφέρθηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να δικαστεί για την απόδρασή του, μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα, από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2009 με ελικόπτερο.

Για την απόδραση αυτή έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών. Τον περασμένο μήνα προσπάθησε και πάλι, απειλώντας ότι θα ανατίναζε τις φυλακές του Μαλανδρίνου να αποδράσει, κρατώντας ως ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο Αλκέτ Ριζάι έχει καταδικαστεί , τον Ιούλιο του 2011 σε δις ισόβια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου, που φέρεται να είχε διαπράξει στις 26-8-2008 σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ ήταν δραπέτης.

Η σύντροφός του Ασπασία Μητροπούλου, γνωστή ως «Σούλα» είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλάκισης. Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Θήβας αποφυλακίστηκε με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της. Στην προσφυγή της είχε επικαλεστεί λόγους υγείας αλλά και της κόρης της καθώς και καλή συμπεριφορά κατά τον χρόνο κράτησής της.