Από το υπουργείο Οικονομικών απέσπασε -άγνωστο πώς- τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών, ο 35χρονος που συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία.

Η μεγάλη αυτή υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως έγινε γνωστό από τη αστυνομία, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου, εντοπίστηκε ο σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB με το παράνομο υλικό.

Ανάμεσα στα εννιά εκατομμύρια των πολιτών υπάρχουν νεκροί και μικρά παιδιά.

Ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις κατοικιών κ.α.
 
Η ΕΛ.ΑΣ. εικάζει ότι ο συλληφθείς πρέπει να είχε στην κατοχή του για αρκετό χρονικό διάστημα τα στοιχεία, ενώ διερευνά πως διέρρευσαν τα στοιχεία από το ΥΠΟΙΚ και αν έχουν δοθεί σε άλλους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.