Τον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι του έδωσε να επεξεργαστεί το σκληρό δίσκο με τα προσωπικά φορολογικά δεδομένα εννέα εκατομμυρίων πολίτη φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο 35χρονος συλληφθείς.

Από την πλευρά τους πάντως αστυνομικοί αναφέρουν ότι το πρόσωπο που κατείχε το εν λόγω αρχείο, το οποίο του έδωσε να επεξεργαστεί, χωρίς όμως, όπως ισχυρίζεται ο 35χρονος να το έχει δει, είναι ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 35χρονος για να πιστοποιήσει τα λεγόμενά του, ζήτησε ακόμη να ελεγχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί για να δουν ότι δεν έχει υπάρξει καμία… ύποπτη κίνηση.

Πάντως, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνουν από πού έγινε η διαρροή τέτοιων πληροφοριών καθώς και το πρόσωπο που φέρεται να τους υπέδειξε ο συλληφθείς.

Η υπόθεση πάντως άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία ενός πολίτη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια κινητοποιήθηκαν οι Αρχές, εντοπίστηκε το άτομο και τώρα διεξάγονται εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού