Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξιχνίασε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, 27 περιπτώσεις εμπρησμών που έλαβαν χώρα την 10η και 12η Αυγούστου στο Ανήλιο και τον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, αντίστοιχα.

Οι περιπτώσεις αφορούν τον εμπρησμό 23 οχημάτων, 2 τροχόσπιτων και 2 βαρκών, μεταδίδει το e-volos.gr.

Μετά από τις συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ως δράστης των εμπρησμών, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 44χρονος προξένησε πυρκαγιά σε 23 συνολικά οχήματα, δύο τροχόσπιτα και δύο βάρκες, περιλούζοντάς τα με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να προξενήσει ολική καταστροφή σε 21οχήματα, μια βάρκα και δύο τροχόσπιτα και μερική καταστροφή των υπολοίπων.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

(Φωτογραφία αρχείου)