Πιθανή εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση κλοπής οπλισμού από το αστυνομικό τμήμα της Κω, φέρεται να εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην αποθήκη οπλισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ως στοιχείο που ενισχύει τις υπόνοιες για πιθανή ανάμειξη αστυνομικών, είναι η καθυστερημένη καταγγελία της κλοπής, καθώς ο διαχειριστής φέρεται ήδη από την Τετάρτη να είχε διαπιστώσει ότι τα λουκέτα ασφαλείας ήταν «πειραγμένα», ωστόσο προέβη σε επίσημη καταμέτρηση και καταγγελία, το περασμένο Σάββατο.

Την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενώ το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε κατεπείγουσα διαταγή για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες αφαίρεσης του υπηρεσιακού οπλισμού.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αστυνομική πηγή αποδίδει οικονομικά κίνητρα την κλοπή των όπλων- τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες- υποστηρίζοντας ότι ο δράστης ή οι δράστες σκόπευαν να πουλήσουν τον οπλισμό.