Άνω- κάτω έγινε το Τζερμιάδο στο Οροπέδιο Λασιθίου σήμερα το μεσημέρι όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους 5 Πακιστανοί για τα μεροκάματα στις πατάτες. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων που μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ για προληπτικούς λόγους ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένα άτομο για το αιματηρό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο Πακιστανοί ζήτησαν το λόγο από τρεις συμπατριώτες τους γιατί έπαιρναν μικρότερο μεροκάματο στα χωράφια που έβγαζαν πατάτες, κάνοντας με αυτό τον τρόπο… ζημιά στην πιάτσα.

Κουβέντα στην κουβέντα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πέντε ομοεθνείς (από 30 μέχρι 35 ετών είναι όλοι τους ενώ τα στοιχεία τους δεν είναι ακόμα επίσημα γνωστά στην αστυνομία) πιάστηκαν στα χέρια και τότε οι δύο που ζήτησαν το λόγο για τα χαμηλά μεροκάματα, τράβηξαν αιχμηρά αντικείμενα που κρατούσαν και τραυμάτισαν τους δύο από τους τρεις άλλους.

Στο σημείο επικράτησε πανικός.

Εκεί ήταν και κάτοικοι του χωριού που αμέσως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κράτησαν αποστάσεις από τον καυγά των Πακιστανών αλλά κάλεσαν την αστυνομία, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία τα τραύματα των δύο θυμάτων δεν έχουν προκληθεί από μαχαίρι και είναι σχετικά ελαφρά ενώ η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ προληπτικά και για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.