Τσέχοι τουρίστες που παραθέριζαν στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης και επέστρεφαν από μονοήμερη εκδρομή στα Μετέωρα της Καλαμπάκας, επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο που ανατράπηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των Γρεβενών, μετά από σύγκρουση με τζιπ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος είναι δύο νεκροί και εννέα τραυματίες, όλοι επιβάτες του λεωφορείου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Γρεβενών, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, ενώ η κατάσταση ορισμένων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στη γέφυρα Καλαμίτσι, κοντά στον ανατολικό κόμβο Γρεβενών, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο (μάρκας BMW) που οδηγούσε γυναίκα, έπεσε πάνω στο μίνι-μπας, με αποτέλεσμα ο οδηγός του τελευταίου να χάσει τον έλεγχο του οχήματος το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές. Τα σωστικά συνεργεία που κατέφτασαν στο σημείο ανέσυραν από τα συντρίμμια του λεωφορείου δύο νεκρούς κι άλλους εννέα τραυματίες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων για περισσότερες από δύο ώρες διεκόπη στο σημείο αυτό, στο ρεύμα από Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη, και διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών.