Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στον τηλεοπτικό σταθμό Open, και αναφέρθηκε στους άμεσους και έμμεσους φόρους και ειδικότερα στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

«Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα», είπε.

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», τόνισε στη συνέχεια.

Δείτε όσα είπε μετά το 21:00 στο παρακάτω βίντεο…

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υποψήφιου στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος έκανε επίσης δηλώσεις για το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματός του και τόνισε πως θα αυξηθεί η φορολογία στα μερίσματα των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» για τη φορολόγηση των μερισμάτων, είπε πως θα κυμανθεί από 5% έως 15%, στις επιχειρήσεις από 50.000 με 100.000 ευρώ και πάνω. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε να είναι πιο ακριβής, είπε ότι «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».

Τότε, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε ότι πρόκειται για «καπέλο» 10% στον φόρο καθώς σήμερα ο συγκεκριμένος συντελεστής βρίσκεται στο 5%.

Μάλιστα, οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν λίγο μετά από όσα είπε η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία είπε πως το ΠΑΣΟΚ «θα αυξήσει» τους φόρους, ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε πως έκανε σαρδάμ και ήθελε να πει «μείωση».

ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Παραστατίδη: Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλάμε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος, Στέφανου Παραστατίδη, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.

Χριστοδουλάκης: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση αφορά τα πολύ πλούσια στρώματα

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την φορολόγηση αφορά τα πολύ πλούσια στρώματα για να έχουμε ήπια φορολογική μεταβολή και να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές» τόνισε επίσης ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπεύθυνος σύνταξης του προγράμματος του κόμματος, στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Παύλο Τσίμα.

«Η πολιτική της ΝΔ είναι κενή περιεχομένου, εστιάζει στην υπερφορολόγηση φτωχών νοικοκυριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Δήλωσε μάλιστα ότι η ΝΔ πιάστηκε από ένα σαρδάμ για να χτίσει μια μυθολογία. Επεσήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εστιάσει στην υπερφορολόγηση μεσαίων στρωμάτων.