Παρά τον πληθωρισμό στο «Καλάθι» οι τιμές παραμένουν σταθερές, σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει: «11η εβδομάδα εφαρμογής για το «Καλάθι του Νοικοκυριού», από 833 προϊόντα 55 (7%) ανέβηκαν, 52 (6%) μειώθηκαν και 726 (87%) παρέμειναν σταθερά! Παρά τον πληθωρισμό στο «Καλάθι» οι τιμές παραμένουν σταθερές».

Νωρίτερα τη Δευτέρα (9/1), τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ: «Έχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε διάφορα προϊόντα, της τάξεως του 5-10% όπως σε γαλακτοκομικά, κρέατα, απορρυπαντικά και είναι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πληθωρισμού του τελευταίου τρίμηνου του έτους – το τελευταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανατιμήσεις – και όλη η πληθωριστική πίεση μου μαζεύτηκε σε διάφορα προϊόντα Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποτυπώνεται στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες τον Ιανουάριο».

Επίσης, συμπλήρωσε πως από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα της κάρτας αγορών για να ξεκινήσουν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις και εντός του Φεβρουαρίου θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές, που πιθανότατα θα αφορούν όσους κάνουν αποδεκτή την ψηφιακή κάρτα.