Στις αλλαγές στα εργασιακά και τους στόχους της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών σε σημερινή συνέντευξή του στη «Real News». Μιλά για τις προτεραιότητες του υπουργείου του και δίνει απαντήσεις για τις επόμενες κινήσεις της χώρας.

Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει ότι δεν ξεθεμελιώνεται καμία κατάκτηση των εργαζομένων. «Δεν θα ισχυριστώ ότι το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι εύκολο για την κυβέρνηση. Και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο από πολλές απόψεις. Η λύση στην οποία καταλήξαμε θεωρώ ότι είναι ισορροπημένη και με κανένα τρόπο δεν σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών συμβάσεων, όπως πολλοί σπεύδουν να ισχυριστούν. Το αρμόδιο υπουργείο ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, συζήτησε με πολλούς κοινωνικούς εταίρους, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και κατέληξε σε ένα πλαίσιο, το οποίο δίνει έμφαση στο ρόλο των επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς φυσικά να καταργεί τις κλαδικές», δηλώνει, ενώ συμπληρώνει ότι κατανοεί τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Επιπλέον σχολιάζοντας την προοπτική να δανειστεί ξανά η χώρα μας δηλώνει πως «την προοπτική για ένα νέο δάνειο, πέραν των 110 δις ευρώ, δεν τη σκεφτόμαστε» και για το πρόγραμμα λιτότητας αναφέρει ότι έχουμε ακόμη πολλά χρόνια δουλειάς για να αλλάξει το κράτος.

Τέλος, μίλησε και για τη φοροδιαφυγή, η οποία είναι κύριο αίτημα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. «Για το 2011 έχουμε υπολογίσει επιπλέον 1, 5 δις ευρώ να προέλθουν από συγκεκριμένες δράσεις, στοχευμένες στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας», ενώ συμπληρώνει ότι «θα ανακοινώσουμε σύντομα το νέα σχήμα διάταξης των ΔΟΥ, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις που βελτιώνουν το σύστημα και εξοικονομούν πόρους χωρίς να μειώνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η πλήρης απαλλαγή του πλαισίου επίλυσης φορολογικών διαφορών θα είναι γεγονός από τον Ιανουάριο του 2011, ώστε να πάψει να χρησιμοποιείται η Δικαιοσύνη ως μέσο φοροαποφυγής».