Στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Børge Brende, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα οικονομικά επιτεύγματα της διακυβέρνησής του και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή για εκείνον που μίλησε στο Καπιτώλιο και επικεντρώνοντας στην οικονομία είπε: «Αυτό το ταξίδι ήταν μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες. Ήταν μια ευκαιρία για εμένα να δείξω πόσο άλλαξε η Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια. Να δείξω ότι η Ελλάδα των ελλειμμάτων η Ελλάδα που ήταν υπό τον έλεγχο προγραμμάτων δεν υπάρχει πια. Είναι αστείο γιατί όταν είχα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συναντήσω τον Πρόεδρο Τραμπ τον Ιανουάριο του 2020 ακόμα συζητούσαμε για το πότε και πως θα πρέπει να συναντηθώ με το ΔΝΤ. Τώρα αυτό δεν συζητήθηκε γιατί δεν χρειάζεται. Γιατί η Ελλάδα αποπλήρωσε τα δάνεια της στο ΔΝΤ δυο χρόνια νωρίτερα. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο άλλαξε η Ελλάδα».

Και εξήγησε: «Κάναμε δραστικές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική. Πάντα λέγαμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπερφορολογούσε την οικονομία και όσο υπερφορολογείς δεν έχεις ανάπτυξη. Στόχος μας ήταν να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και να προσελκύσουμε επενδύσεις και το πετύχαμε».

Αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση του κράτους λέγοντας: «Αλλάξαμε πλήρως το ρυθμιστικό περιβάλλον και ψηφιοποιήσαμε το κράτος. Μειώσαμε την γραφειοκρατία και οι Έλληνες είναι ικανοποιημένοι καθώς μπορούν από το κινητό τους και τον υπολογιστή τους να κάνουν συναλλαγές με το δημόσιο αντί να στέκονται στις ουρές. Η οικονομία αναβαθμίστηκε και θα βγουμε από την ενισχυμένη επιτήρηση τον Αύγουστο και η Ελλάδα θα έχει επενδυτική βαθμίδα κάποια στιγμή το 2023».

Και κατέληξε: «Κανείς δεν ανησυχεί πια για την Ελλάδα και αν την συγκρίνει κανείς την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια το 2012 με την Ελλάδα του 2022 είμαστε μια χώρα με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, μια χώρα ανθεκτική, πολεμήσαμε τον λαϊκισμό και νικήσαμε την λαϊκίστικη ρητορική γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά.

Θα έχουμε εκλογές το 2023 και αυτό θα πούμε στον ελληνικό λαό εκπληρώσαμε τις δεσμεύσεις μας. Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, αυξήσαμε το διαθέσιμο εισόδημα, τον κατώτατο μισθό 10% και ξέρουμε ότι είναι ακόμα χαμηλά και με απασχολεί πολύ αυτό το θέμα».