Διάβημα στον πρέσβη της Ρωσίας κ. Μάσλοφ πραγματοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σε ό,τι αφορά στα επείγοντα πολιτικά θέματα, όπως είπε, γνωστοποίησε ότι κατόπιν οδηγιών του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον πρέσβη της Ρωσίας κ. Μάσλοφ. Σημείωσε ότι είναι το δεύτερο διάβημα εντός ολίγων ωρών και ανέφερε πως «υπογραμμίσαμε στον Ρώσο πρέσβη ότι η χώρα μας καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία».

Περαιτέρω, θέλησε να υπογραμμίσει ότι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών αποτελεί ιερό Ευαγγέλιο και θεμέλιο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Τις αρχές αυτές οφείλουν να σέβονται όλες οι χώρες, τόνισε και προσέθεσε: «Καλέσαμε, λοιπόν, τη ρωσική πλευρά στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής ομογένειας».