Να υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε από τον Γιάννη Βαρουφάκη η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και τον αποκάλεσε «βαρίδι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αν είχε ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού θα είχε παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είμαι καθόλου βέβαια ότι ο Βαρουφάκης δεν έχει μπει στη λογική της δραχμής».

«Είναι βαρίδι, έχει ναρκισσισμό, έχει λογική ότι είναι το κέντρο της γης. Να παραιτηθεί, είναι το καλύτερο που έχει να κάνει για να διευκολύνει τον Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το τουίτ για τον Ρούσβελτ μόνο ξέρει να κάνει; Να αφήσουμε τις αηδίες, ξυπνά και κοιμάται όλος ο κόσμος με τον Βαρουφάκη; Υπονομεύεις τα εθνικά συμφέροντα, αν δεν έχεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις» είπε η κ. Μπακογιάνη.

«Αύριο ο κ. Βαρουφάκης δεν θα έχει πρόβλημα προσωπικό, θα κάνει τις διαλέξεις του. Τον Έλληνα στον Προβατά Σερρών ή αλλού τον σκέφτηκε;» διερωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ.

«Θα χαθούν τρεις γενέες Ελλήνων με Grexit, ας αφήσουν αυτού του είδους τα νταηλίκια» προειδοποίησε η βουλευτής.