Τους κόπους, τις θυσίες αλλά και τους κινδύνους με τους οποίους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων και ειδικότερα οι αεροπόροι στο Αιγαίο ασκούν τα καθήκοντα τους εκθείασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στους πιλότους και τα στελέχη της 130 Σμηναρχίας στη Λήμνο, όπου μετέβη μετά την περιοδεία του στον Έβρο για να ευχηθεί Καλό Πάσχα.

«Στα φτερά σας κρατάτε γενικότερα την ασφάλεια του Τόπου αλλά και τις ελπίδες ενός Λαού. Γιατί για να μπορέσει αυτός ο Λαός, μέσα στη μεγάλη κρίση που περνάει, να αποδώσει αυτά που του ανήκουν και να κερδίσει το μέλλον του, πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Και αυτή την ασφάλεια την εξασφαλίζετε εσείς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι: «Θαυμάζω πραγματικά αυτό το οποίο κάνετε. Είμαστε πολλοί αυτοί που σκεφτόμαστε, τι δύναμη ψυχής, πέρα από τις ικανότητες, χρειάζεται για να είστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστείτε τον Τόπο. Κι όπως το λέω, και θα το λέω πάντοτε προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τους καιρούς που ζούμε, δεν υπερασπίζεστε μόνο τον Τόπο. Υπερασπίζεστε την Ενωμένη Ευρώπη. Μην ξεχνάτε ότι τα σύνορα, τα εναέρια σύνορα τα οποία υπερασπίζεστε είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και για αυτό την ευθύνη να σας αποδώσουμε αυτό που σας ανήκει την έχουμε όλοι, και οι Ελληνικοί Θεσμοί και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί. Και αυτό θα πράξουμε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε σ΄όλους Καλή Ανάσταση και να είναι καλύτερα τα πράγματα τον επόμενο χρόνο όταν, όπως δεσμεύτηκε, θα επισκεφθεί και πάλι τη Λήμνο.