Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας 59.824 συμπολίτες άνω των 60 έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση. Τις τελευταίες δέκα ημέρες 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική.

«Στόχος», τόνισε, «η επιτάχυνση της αναμνηστικής δόσης. Από το Σάββατο μέχρι πριν από λίγο είχαν κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης». Εξήγησε ότι το πρόστιμο είναι για την καθολικότητα του μέτρου και δεν είναι αυτοσκοπός. «Θα καταβάλλουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με όσα μέτρα πειθούς έχουμε».

Στο ερώτημα αν θα ληφθούν και άλλα μέτρα τόνισε ότι βασικό όπλο είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και οι έλεγχοι όσο προχωράμε προς την εορταστική περίοδο.

«Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική»

Για την μείωση του διαστήματος από την δεύτερη στην αναμνηστική δόση στους 3 μήνες και ποιος την εισηγήθηκε απάντησε: «Το ουσιαστικό είναι ότι η χώρα μας όπως και άλλες χώρες γρήγορα και έγκαιρα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες μετά τους 3 μήνες να κάνουν την αναμνηστική δόση. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστεί από την επιτροπή και τελικά αποφασίστηκε να μειωθεί ο χρόνος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και απάντησε: «Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθούμε κυρίως όσον αφορά τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Βλέπουμε ότι ανταποκρίνονται και ταυτόχρονα εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η 3η δόση και προχωράμε και παρακολουθούμε τα μεγέθη με όλους τους δυνατούς τρόπους».