«Το υπογράψαμε γιατί δεν μπορούσαμε να επιτρέπουμε στα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν με Νατοϊκή σημαία πάνω από το Αιγαίο» ήταν η απάντηση του υπουργού Άμυνας και αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στην εκπομπή «Ενικός» όταν ερωτήθη από τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, για το θέμα του εκσυγχρονισμού πέντε υπέργηρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Διευκρίνισε πως τη συμφωνία για τα πέντε αεροπλάνα, με αυτούς ακριβώς τους όρους, με αυτό το αντίτιμο, με αυτόν τον χρόνο παράδοσης, υπογράφουν οι: Αντώνης Σαμαράς, Γκίκας Χαρδούβελης, Αργύρης Ντινόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νίκος Δένδιας».

Κατά την ερώτηση του δημοσιογράφου για την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 500 εκατ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό πέντε υπέργηρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μια απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης σημειώνοντας πως το πρόγραμμα έληγε τον Δεκέμβριο και πως ο κ.Δένδιας ζήτησε, λόγω εκλογών, παράταση τριών μηνών.

«Τη συμφωνία για τα αεροπλάνα είχε υπογράψει το ΚΥΣΕΑ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε πως
«μέχρι τέλος Μαρτίου έπρεπε ή να το αρνηθώ ή να το υπογράψω. Το υπογράψαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση γιατί δεν μπορούσαμε να επιτρέπουμε στα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν με Νατοϊκή σημαία πάνω από το Αιγαίο».

Στη συνέχεια διευκρίνισε μάλιστα πως «αν δεν μας δώσουν τις δόσεις θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα τη αποπληρωμής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ, αναφέροντας πως εάν η Ελλάδα δεν παίρνει τις δόσεις που έχει συμφωνήσει να παίρνει για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, τότε «δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ο υπουργός μάλιστα, διαχώρισε τα δάνεια του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι από το «Ταμείο η Ελλάδα έχει πάρει μετρητά, για αυτό η συγκεκριμένη υποχρέωση αναγνωρίζεται στο σύνολό της». ενώ δεν παρέλειψε να πει πως κανείς δεν αμφισβητεί την υποχρέωση προς το ΔΝΤ αλλά «τις υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ και προς τους δανειστές, εάν δεν γίνει η επιτροπή λογιστικού ελέγχου».

Όσον αφορά στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «δεν θα πάμε να κάνουμε εξοπλιστικά συμβόλαια στην Ρωσία. Είμαστε χώρα του ΝΑΤΟ και δεν γίνονται αυτά» ωστόσο διευκρίνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε σύμβαση για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων, όπως μπορούμε να κάνουμε συμβόλαιο για τον τουρισμό».