Ο εισηγητής Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ζητά από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλιών αεροσκαφών, που θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια.

«Σήμερα, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποκαλύπτεται ένα θέμα που αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ως προς το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε – με εντυπωσιακή ευκολία – τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό. Κατηγορούσε δηλαδή, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που μετείχαν σε αυτές για λανθασμένες προτεραιότητες, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα περί διαφθοράς.

Ας μας πει ο κ. Πρωθυπουργός μήπως αλλάζει αναδρομικά γνώμη για όσα με ευκολία έλεγε; Ας μας εξηγήσει ο κ. Πρωθυπουργός με ποια λογική οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη αγορά, στην συγκεκριμένη δημοσιονομική συγκυρία. Μήπως για να διευκολυνθεί ο κ. Καμμένος να λάβει πρόσκληση στο αμερικανικό Πεντάγωνο, όπως λένε πολλοί σχολιαστές; Ας μας εξηγήσει ο υπεύθυνος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και μέλος του ΚΥΣΕΑ κ. Δρίτσας πότε είχε δίκιο, όταν έκανε τις αντιπολιτευτικές του καταγγελίες για τα θέματα αυτά ή τώρα που τα εγκρίνει» λέει ο κ. Λοβέρδος.