Για πρωτοφανή χειραγώγηση του Τύπου εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της προτάσεως που κατέθεσε το κόμμα του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, όσον αφορά τη λίστα Πέτσα, «πήραν χρήματα μέσα ενημέρωσης που έκλεισαν ή που δεν υπάρχουν. Συνολικά 239 ιστότοποι έλαβαν χρήματα ενώ δεν περιλαμβάνονταν στο σχετικό Μητρώο που διατηρεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση μέχρι και ιστότοπος που πουλούσε… με λευκά είδη! Φαιδρότητες!».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή πολιτική σκοπιμότητα ενίσχυσης των σταθμών και των μέσων ενημέρωσης, ενώ σημείωσε πως μεταξύ άλλων, χρηματοδοτήθηκαν για παράδειγμα δύο ιστοσελίδες του Μένιου Φουρθιώτη που δεν είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα.

«Έχουμε επίσης χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σε φάση πτώχευσης. Έχει υπολογιστεί ότι μόνο 1% της χρηματοδότησης δόθηκε σε μέσα της αντιπολίτευσης ενώ δεν μάθαμε ποτέ τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα ποσά» κατέληξε.