Ως θετικό βήμα για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το γεγονός ότι η λίστα Βαρουφάκη, η οποία εστάλη χθες στις Βρυξέλλες και έλαβε το «πράσινο» φως της Κομισιόν, χαρακτηρίζεται από γενικόλογες σε πολλές περιπτώσεις δεσμεύσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει δεσμευτικές παρεμβάσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε αναφερόμενος στη «δημιουργική ασάφεια» ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα έχει περιθώρια να παρέμβει.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η λίστα Βαρουφάκη περιλαμβάνει συγκεκριμένα θετικά σημεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, ενώ επανέλαβε ότι το σημαντικότερο μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται στη λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις.

«Όταν υπάρχει διαπραγμάτευση μπορούν να κερδηθούν πράγματα» σημείωσε απευθύνοντας τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβερνηση ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε «θα γίνεται διαβούλευση με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια πριν την ψήφισή τους», ενώ σχετικά με τα μέτρα για τα οποία υπάρχει δημοσιονομικό κόστος είπε ότι αυτά θα συζητιούνται με τους θεσμούς.