«Θα χτίσουμε μια κοινωνία ανεκτικότητας και ανθρωπισμού»

«Πληγή» ο ρατσισμός και η ξενοφοβία λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:15
24/02/2015
«Θα χτίσουμε μια κοινωνία ανεκτικότητας και ανθρωπισμού»
3
loading

Την ύπαρξη προβλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας στην Ελλάδα αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου της Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην οποία τονίζει ότι «η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι οφείλουμε ως κοινωνία να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στα αδιέξοδα του μίσους και επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας ότι «όπως σημειώνει και η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν καταπιάστηκαν ουσιαστικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά πολλές φορές τροφοδότησαν με τις πολιτικές τους το αδιέξοδο».

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογραμμίζει την βούληση της κυβέρνησης να εργαστεί απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και ανθρωπισμού. Ήδη, σημειώνει, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στους στόχους αυτούς, με την ανακοίνωση του οριστικού κλεισίματος των απάνθρωπων κέντρων κράτησης μεταναστών, που αποτελούσε βασική σύσταση του Συμβουλίου προς τις ελληνικές αρχές, ωστόσο, καταλήγει στη δήλωσή του, «ο δρόμος, παραμένει ακόμη μακρύς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Mathitis93

  Πώς θα χτίσετε μια τέτοια κοινωνία; Με νέα μνημόνια; Με νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-καταθέσεις;
  Γιατί δεν παίρνεις μια ντουζίνα λαθρομετανάστες στο σπίτι σου;
  Αφού είσαι τοσούτον υπερευαίσθητος, ώστε να μας κατηγορείς ως ρατσιστές, φασίστες, απανθρώπους κ.α.π. αριστερές λαλακίες, γιατί δεν κάνεις πρώτος την αρχή μοιράζοντας την περιουσία σου στους λαθρομετανάστες και φιλοξενώντας τους στο σπίτι σου;
  Κλασική αριστερή φασιστική λογική.
  ΟΥΣΤ!

 2. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Ευχολόγια, Γαβρίλο μ\', ευχολόγια όπως οι προεκλογικές εξαγγελίες που στο τέλος είδαμε που οδήγησαν. Εδώ προχθές η κυβέρνηση πρόταξε τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα με χημικά... Α! και που είσαι τα βρήκε τα κλειδιά ο κ.Πανούσης???

 3. avatar thrilo s

  ΤΑΜΠΑ ΤΟΥΜΠΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ..........ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει