Όπως αναμενόταν μετά τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα μπει στην Βουλή το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ζήτησε τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο βουλευτής Ηρακλείου διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του κόμματος.

«Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, τι να δεσμευτείς;» και«Οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος δημιουργούν νέες συνθήκες καθημερινά» είχε δηλώσει ο Λ. Αυγενάκης νωρίτερα στον Real fm.

Σε δηλώσεις του στο Βήμα fm είχε μιλήσει επικριτικά για τους συνεργάτες του Α. Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά:  «να υπάρξει οργάνωση και πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο για κάποιους να ισχύει και για κάποιους άλλους να μην ισχύει, υπάρχει μια ιδιόμορφη ασυλία, για τους πολιτευτές ακόμη και για κάποιους χαμηλόβαθμους αξιωματούχους κομματικούς, οι οποίοι βεβαίως είναι περιπτώσεις που λειτουργούν ως “κομματικότεροι” του Προέδρου».

Χτες με άλλες δηλώσεις του είχε χαιρετήσει τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θεωρείται από τους παλιούς ντορικούς βουλευτές που ήταν στη λίστα των πιθανών αποχωρήσεων ή διαγραφών.

Συζήτηση λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο περιστύλιο της Βουλής για το αν θα περιμένουν να διαγραφούν ή θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κοντογιάννης και Καραγκούνης.

«Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ. 

Ο Α. Λουκουρέντζος είπε ότι παράλληλα με
επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής
δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα
της οριστικής διαγραφής.