«Η γερμανική Δεξιά δεν είναι πια τόσο κυρίαρχη, νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο και γίνεται ακόμα πιο επιθετική», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως σημειώνει ακόμη, οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης πλέον αποκτούν σημαντικά ερείσματα στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ «εντάσσονται σε μια ατζέντα ευρύτερων αλλαγών για την εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας».

«Το οδοιπορικό της κυβέρνησης στο εξωτερικό μαζί με τις συγκεντρώσεις ανάσας και αξιοπρέπειας δίνει ένα σήμα ότι αλλάζει το κλίμα», ανέφερε ακόμη, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Εμείς αποδεικνύουμε τη πραγματικότητα, ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα ακραίο και μονομερές το οποίο απέτυχε παταγωδώς τους στόχους που είχε θέσει», δήλωσε αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται να παραποιηθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup σημείωσε πως «έγινε αρκετή δουλειά, θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί στο Eurogroup τη Δευτέρα και θα συμβάλλει σε αυτό και η παρουσία του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής».