Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο, νωρίτερα την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της πανδημίας, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική, ενεργειακή και πολιτιστική συνεργασία, το μεταναστευτικό, η διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές κρίσεις, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ E. HEGER

Ειδικότερα ως προς το μεταναστευτικό, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός εξήρε τον ρόλο της χώρας μας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας για τη συνδρομή της χώρας του, στην κατάσβεση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα μεταβεί αύριο, 1η Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως ανακοινώθηκε, θα εγκαινιάσει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την έκθεση «Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.