«Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια, εγγυόμαστε τη σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ευρωπαίο ηγέτη που συναντά τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Κοινός μας στόχος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς έκανε λόγο για χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, που συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της Ε.Ε.

«Ο κ. Σουλτς έχει πολλές φορές αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό της Ε.Ε.», επισήμανε.

Για 47 χρόνια ο λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης, πλήρωνε ευθύνες άλλων, τη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία που αρνείτο να πληρώνει τους φόρους και το παλιό καθεστώς που τη στήριζε, σημείωσε ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, που αντιμετωπίζει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή

Έχουμε και σχέδια για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς την επιμονή στο λάθος και την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας, συμπλήρωσε.

Διαπραγματευόμαστε για αμοιβαία λύση στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η διαβούλευση αυτή για να έχει κατάληξη αμοιβαία επωφελή χρειάζεται χρόνο, ανέφερε ακόμη.

«Η Ευρώπη θα προχωρήσει, θα κοιτάξει μπροστά σε ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερη αλληλεγγύη», υπογράμμισε.