Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και ειδικά για την οικονομία, όπου «τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα», όπως ανέφερε, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να βρεθεί μία λύση συναίνεσης όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούν να έχουν μια εθνική πολιτική. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, του απάντησε πως μια τέτοια λύση μπορεί να υπάρχει μετά τις εκλογές. «Τότε θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις που θα προκύψουν να αποκτήσουν μια θέση που θα καταγγείλει τα μνημόνια», εξήγησε.

«Δική μας θέση είναι ότι πριν τις εκλογές τέτοια λύση δεν μπορεί να βρεθεί, ειδικά όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ξεκαθαρίσει ότι αρνούνται τον διάλογο», σημείωσε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως χωρίς αυτούς τους δύο και μετά τις εκλογές οι ΑΝ.ΕΛ. θα συμμετέχουν σε μια τέτοια λύση, με καταγγελία μνημονίων, αλλά και με την προφύλαξη των εθνικών θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πως ο κ.Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επέμεινε ακόμη στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε μονόδρομο, σημειώνοιντας ότι το κόμμα του «δεν θα δώσει το φιλί της ζωής» στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Ζήτησε επίσης εκλογές σε 18 ημέρες από σήμερα, αναφέροντας πως προβλέπεται από το Σύνταγμα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως έγινε και το 1996.

«Να μην ταλαιπωρούμε τη χώρα και παίζουμε με την οικονομία, για την οποία ελλοχεύουν όντως κίνδυνοι από τη ρητορική της τρομοκρατίας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση», τόνισε.