Με διαφορετικές πολιτικές απόψεις ως προς την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εμφανίστηκαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές στη σημερινή συνεδρίασή τους, που έγινε με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον επικεφαλής αυτό το διάστημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πάρι Μουτσινά, να τάσσεται υπέρ αυτής της κατεύθυνσης.

Με διάφορες ανακοινώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, οι βουλευτές, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυστούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης και Πέτρος Τατσόπουλος είχαν κάνει λόγο για καπέλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον κ. Μουτσινά σε ένα ανύπαρκτο, όπως υποστήριζαν, θέμα για το οποίο δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική απόφαση.

Στη συνεδρίαση που έγινε σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, απουσίαζε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ οι βουλευτές που συναντήθηκαν σήμερα συμφώνησαν, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Μουτσινάς, ότι η αντίδραση τους ήταν υπερβολική.

Συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρά τη διαφωνία ορισμένων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποσυνδέοντας πάντως το θέμα αυτό από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για το οποίο ο κάθε βουλευτής διατηρεί την άποψή του.