Η διαδικτυακή συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής για την «Ποιότητα της Δημοκρατίας», στην οποία θα παρέμβει με ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά τη Δευτέρα 5 του μηνός, θεωρείται από πολλούς ως το «σκαλοπάτι» προκειμένου να ενταχθούν στο κόμμα ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Γιάννης Πανούσης οι οποίοι συγκαταλέγονται στους ομιλητές μαζί με τον τομεάρχη του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρίνο Σκανδάμη και τον καθηγητή Ξενοφών Κοντιάδης, Κώστας Χρυσόγονος, ενώ συντονιστής θα είναι το στέλεχος Νικόλας Κανελλόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο συνταγματολόγος κ. Κώστας Χρυσόγονος ήταν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο κ. Γιάννης Πανούσης υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το 2015. Και τα δύο πρόσωπα επιδιώκει να τα προσεταιρίσει εδώ και καιρό η κ. Γεννηματά ώστε να ενταχθούν στο ΚΙΝΑΛ καθώς έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την Κουμουνδούρου.

Ιδίως ο κ. Χρυσόγονος έχει φροντίσει και ο ίδιος να προλειάνει το έδαφος, αφού σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. (Status FM), είχε τονίζει πως «δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο εάν συντρέξουν προϋποθέσεις», προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν». Όπως είπε, «δεν νομίζω ότι η επιστροφή στα σχήματα του παρελθόντος μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι για το μέλλον. Η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, ένα καινούργιο ξεκίνημα. Τώρα μπορεί αυτό το διαφορετικό να προκύψει μέσα από τον μετασχηματισμό κάποιου από τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας; Ο χρόνος θα το δείξει».